Družstevní byt

Toužíte po tom mít vlastní dům a nebo byt? Tak v tom případě jsou dvě možnosti. A to buď máte peníze na to, že si koupíte celý byt za hotové a nebo si vezmete půjčku. Může to být i hypotéka na družstevní byt. A vy se možná ptáte, proč zrovna družstevní byt. A já vám řeknu, že družstevní byty jsou lepší v tom, že jsou lehce dostupné. Myslím si že v dnešní době má mnoho lidí družstevní byt. A pokud ho chcete, tak není nic jednoduššího, než si vzít hypotéku na družstevní byt a potom už se jenom těšit. Já sama jsem to tak udělala, protože hodně dlouho jsem toužila mít vlastní byt.

Máte už hypotéku?

Jenomže jsem stále na to neměla dostatek peněz. Neměla jsem ani moc našetřeného, takže pochybuji, že by mi někdo hypotéku na družstevní byt dal, ale potom jsem si našla lepší práci, která je taky lépe finančně ohodnocená. A potom se mi to podařilo. Tedy sice až po třech letech, ale přeci jenom se to povedlo. Konečně jsem si mohla požádat o hypotéku na družstevní byt a byla jsem opravdu ráda, když mi to vyšlo.

Družstevní byt je prima.

Takže od té doby, co mi vyšla hypotéka na družstevní byt jsem klidnější a raduji se z toho, že mám konečně byt. A musím říct, že určitě i moje maminka je ráda, že už jsem se konečně od ní odstěhovala. Dlouho totiž jsem umí bydlela, protože jsem neměla dost peněz, abych měla vlastním bydlení. A do nájmu se mi nechtělo. Nemám ráda nájmy, protože takhle dávám zbytečně peníze někomu, i když ten dům anebo byt nebude nikdy můj. Raději si počkám a budu mít něco ve svém vlastnictví anebo družstevní byt. Myslím si, že mnoho lidí a si se mnou bude souhlasit. Nebo vy dáváte přednost bydlení v nájmu? Myslím, že každý má své priority a já je respektuji. Jen uvádím, co je výhodnější. Zkuste si vzít hypotéku na družstevní byt a uvidíte, že se vám to třeba podaří. Vždyť není všem dnům konec. I když se vám to nepodaří napoprvé, příště to jistě vyjde.